Skip to main content

MISS UNIVERSE HRVATSKE 2023. JE ANDREA ERJAVEC!

Miss Universe Hrvatske 2023., održan je 3. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a titulu najljepše i krunu Zlatarne Dodić ponijela je Andrea Erjavec, 23, iz Perušića. Andrea je studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, odsjek Petrinja. Andrea će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru Miss Universe koji će se održati u El Salvadoru sredinom prosinca.

Andrea je ponosna na svoj rad na tome da postane bolja verzija sebe, na svoj emocionalni razvoj i sposobnost suočavanja s novim izazovima te na upisu na željeni fakultet. Voli biti u pokretu i iskoristiti vrijeme na najkvalitetniji način, družiti se s obitelji i prijateljima, otići u kazalište, muzeje. Ranije je trenirala i košarku. Smatra da je kretanje i održavanje fizičkog zdravlja vrlo važno. Smatra da bismo svi u svijetu trebali imati pristup obrazovanju, informacijama i resursima kako bis e mogli aktivno uključiti u društvene procese i stvoriti pozitivne promjene u svijetu.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se za psihičko i fizičko zdravlje djece, jer smatra da je to jedan od najvećih problema s kojim se djeca suočavaju. Također, smatra da je važno ulagati u obrazovanje i osnaživanje roditelja kako bi mogli pružiti kvalitetnu njegu i podršku djeci u svim aspektima njihovog života.