Skip to main content

MISS UNIVERSE HRVATSKE 2024. JE ZRINKA ĆORIĆ!

Izbor Miss Universe Hrvatske 2024., održan je 6. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a titulu najljepše i krunu Zlatarne Dodić ponijela je Zrinka Ćorić, 22, iz Duborvnika. Zrinka je završila Srednju medicinsku školu u Dubrovniku i trenuto radi za jednu multinacionalnu IT tvrtku, a Hrvatsku će u studenom predstavljati na svjetskom izboru Miss Universe koji će se održati u Meksiku.

Zrinka je ponosna što se napokon ostvarila kao osoba kroz iskustva koja je imala do sada jer je, unatoč rizicima, uvijek pokušala slušati sebe te na taj način učiti nositi se usponima i padovima koji su je doveli do većeg samopouzdanja. Kroz modu i fotografiju Zrinka pronalazi inspiraciju za sve, a u slobodno vrijeme bavi se fitnes treningom, čitanjem knjiga moderne pshihologije, a putovanja joj daju osjećaj slobode i stvaraju uvijek nove uspomene.

Zrinka se često uključuje u razne humanitarne akcije gdje pomaže djeci, odraslima te brizi za okoliš.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagati će se za podizanje svijesti i brige o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme povezane s tim problemom te za osnaživanje žena i djevojaka i poticanje u ostvarenju njihovog punog potencijala, liderstva, obrazovanja, rada na samopouzdanju.