Skip to main content

POLITIKA KOLAČIĆA

Datum stupanja na snagu: 1. veljače 2023.   

POLITIKA KOLAČIĆA

MEDIA PRODUKCIJA d.o.o./DIREKCIJA MISS UNIVERSE HRVATSKE (“mi”, “nas”, “naš”) obvezuju se na zaštitu i poštivanje vaše privatnosti kako je opisano u našoj Obavijesti o privatnosti, čiji su dio ova Pravila o kolačićima. 

Pristankom na ovu politiku kolačića („Politika kolačića“), prihvaćate i pristajete na korištenje kolačića i drugih sličnih tehnologija na našoj web stranici (kao što je opisano u nastavku) kako bismo vas razlikovali od ostalih korisnika naše web stranice te za analitiku. To nam pomaže u pružanju dobrog iskustva tijekom vašeg posjeta našoj web stranici. To nam također omogućuje poboljšanje naše web stranice te pružanje vama prilagođenog sadržaja i oglašavanja. Na primjer, možemo prepoznati i zapamtiti važne informacije, kao što su željene postavke,  koje će pregledavanje naše web stranice učiniti ugodnijim.

Kolačić je mala datoteka slova i brojeva koju pohranjujemo putem vašeg preglednika na tvrdi disk vašeg računala ili mobilnog uređaja, ako se slažete. 

Možemo automatski prikupljati i pohranjivati određene informacije o vašoj interakciji s našom web stranicom, uključujući IP adrese, vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga (ISP), referentne/izlazne stranice, operativni sustav, datumske/vremenske oznake i povezane podatke. Ove informacije, koje ne identificiraju pojedinačne korisnike, koristimo isključivo za poboljšanje kvalitete naših proizvoda i usluga. 

Svrhe prikupljanja

Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i svrhama za koje ih koristimo možete pronaći u nastavku.

Kolačići prve strane

  • Kolačići sesije (tehnički kolačići): njihova je upotreba strogo ograničena na slanje identifikatora sesije (nasumičnih brojeva koje generira poslužitelj) potrebnih za sigurno i učinkovito pregledavanje web stranica. Ne pohranjuju se trajno na računalu korisnika i brišu se zatvaranjem preglednika. Konkretno, korištenje kolačića sesije ima za cilj osigurati sigurnost i poboljšati ponuđenu uslugu, i  
  • Tehnički kolačić: potreban je za praćenje privole koju je dao korisnik. 

Opisani kolačići ne zahtijevaju vaš pristanak za instaliranje i korištenje. 

Kolačići treće strane

Neke treće strane također mogu osigurati kolačiće na našoj web stranici. Ovim kolačićima ili sličnim tehnologijama upravljaju treće strane navedene u tablici u nastavku, a podijeljene su u sljedeće kategorije: 

  • Analitički kolačići: koristimo Google Analytics, uslugu web analitike koju nudi Google, Inc. („Google“) za analizu načina na koji se koristi naša web stranica. Ova usluga koristi kolačiće koji generiraju informacije o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu), prikupljene od Googlea u anonimnom obliku. Onemogućavanje ovih kolačića trećih strana ne utječe na korištenje web stranice;
  • Marketing/Oglašavanje: kolačići koji se koriste za pružanje usluga oglašavanja na danoj web stranici spadaju u ovu kategoriju. Onemogućavanje ovih kolačića trećih strana ne utječe na korištenje web stranice; i 
  • Kolačići za profiliranje: koriste se za praćenje korisnikovog pregledavanja mreže i stvaranja profila o njegovim/njezinim ukusima, ponašanju, izborima, itd. Ovi kolačići omogućuju prijenos online reklamnih poruka na uređaj korisnika s preferencijama koje je taj isti korisnik već izrazio prilikom pregledavanja. U skladu s primjenjivim zakonima, korištenje ovih kolačića i bilo kakva obrada povezana s njima zahtijeva prethodni pristanak korisnika. Onemogućavanje ovih kolačića trećih strana ne utječe na korištenje web stranice. 
  • Predlažemo da posjetite web stranice trećih strana kako biste razumjeli kako se njihovi kolačići koriste. 

Vrsta kolačića: Google Analytics

Svrha kolačića: usluga web analitike koju nudi Google, Inc. („Google“) za analizu načina na koji se koristi naša web stranica. Ova usluga koristi kolačiće koji generiraju informacije o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu), prikupljene od Googlea u anonimnom obliku. Onemogućavanje ovih kolačića trećih strana ne utječe na korištenje web stranice. Ovi se kolačići koriste za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Podatke koristimo za sastavljanje izvješća i za poboljšanje web stranice. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući broj posjetitelja web stranice, odakle su posjetitelji došli na web stranicu i stranice koje su posjetili.

Profiliranje: Da

Trajanje: 3 godine

Veza: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Vrsta kolačića: Facebook

Svrha kolačića: koristi se za praćenje radnji posjetitelja stranice koji su došli s Facebooka. Ovi se kolačići mogu koristiti za optimizaciju aktivnosti na Facebooku kao što je uklanjanje onih koji su već kupili ulaznice iz budućih Facebook kampanja za prodaju digitalnih ulaznica. 

Profiliranje: Da

Trajanje: 3 godine

Veza: https://www.facebook.com/full_data_use_policy

Vrsta kolačića: Adobe Analytics

Svrha kolačića: usluga web analitike koju nudi Adobe za analizu načina na koji se koristi naša web stranica. Ova usluga koristi kolačiće koji generiraju informacije o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu), prikupljene od Adobea u anonimnom obliku. Onemogućavanje ovih kolačića trećih strana ne utječe na web stranicu. Ovi se kolačići koriste za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Podatke koristimo za sastavljanje izvješća i za poboljšanje web stranice. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući broj posjetitelja web stranice, odakle su posjetitelji došli na web stranicu i stranice koje su posjetili.

Profiliranje: Da

Trajanje: 3 godine

Veza: https://www.adobe.com/privacy/policy.html

Vrsta kolačića: Youtube

Svrha kolačića: koristi se za praćenje radnji posjetitelja web stranice koji su došli s YouTubea. Ovi se kolačići mogu koristiti za optimizaciju YouTube aktivnosti kao što je uklanjanje onih koji su već kupili ulaznice iz budućih Facebook kampanja za prodaju digitalnih ulaznica. 

Profiliranje: Da

Trajanje: 3 godine

Veza: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Vrsta kolačića: Bluekai

Svrha kolačića: koristi se za prikupljanje podataka koji ne otkrivaju identitet u vezi s offline prikupljenim atributima i obrascima digitalne upotrebe korisnika mobilnih uređaja i računala. Informacije koristimo za sastavljanje izvješća i za poboljšanje našeg marketinga. Za prikupljanje i pohranjivanje podataka o preferencijama koristimo sredstva koja ne otkrivaju osobnu identifikaciju, uključujući „kolačiće“, „pikselne oznake“ i u nekim slučajevima statističke ID-ove. Ne koristimo flash kolačiće.

Profiliranje: Da

Trajanje: 3 godine

Veza: https://www.oracle.com/legal/privacy/marketing-cloud-data-cloud-privacy-policy.html

Vrsta kolačića: AddToAny

Svrha kolačića: koristi se za upravljanje dijeljenjem sadržaja s društvenim platformama kao što su Facebook i Twitter 

Profiliranje: Ne

Trajanje: 3 godine

Veza: https://www.addtoany.com/privacy

Vrsta kolačića: Share This

Svrha kolačića: koriti se za upravljanje dijeljenjem sadržaja s društvenim platformama kao što su Facebook i Twitter 

Profiliranje: Ne

Trajanje: 3 godine

Veza: https://www.sharethis.com/privacy/

Vrsta kolačića: Oracle Eloqua

Svrha kolačića: koristi se za prikupljanje podataka koji ne otkrivaju identitet u vezi s offline prikupljenim atributima i obrascima digitalne upotrebe korisnika mobilnih uređaja i računala. Informacije koristimo za sastavljanje izvješća i za poboljšanje našeg marketinga. Za prikupljanje i pohranjivanje podataka o preferencijama koristimo sredstva koja ne otkrivaju osobnu identifikaciju, uključujući „kolačiće“, „pikselne oznake“ i u nekim slučajevima statističke ID-ove. Ne koristimo flash kolačiće.

Profiliranje: Da

Trajanje: 3 godine

Veza: https://www.oracle.com/legal/privacy/marketing-cloud-data-cloud-privacy-policy.html

Također potvrđujete i pristajete na korištenje kolačića trećih strana (uključujući, na primjer, one koje pružaju operateri oglašivačkih mreža i pružatelji vanjskih usluga poput usluga analize web prometa). Prihvaćate da tamo gdje dopuštamo oglašivačke mreže, vanjske usluge i druge usluge trećih strana na web stranici, nemamo kontrolu nad kolačićima koje prikupljaju.

Odbijanje ili brisanje kolačića

Većina internetskih preglednika prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Međutim, ako želite odbiti ili izbrisati kolačiće (ili slične tehnologije), pogledajte područje za pomoć i podršku u svom internetskom pregledniku za upute o tome kako blokirati ili izbrisati kolačiće (na primjer: Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox i Safari). Imajte na umu da možda nećete moći iskoristiti sve značajke naše web stranice, uključujući određene personalizirane značajke, ako izbrišete ili odbijete kolačiće.

Da biste se isključili iz Google Analytics, posjetite https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Za više informacija o upravljanju kolačićima posjetite: www.allaboutcookies.org

Ako ste stanovnik EU:

Za više informacija o upravljanju kolačićima, molimo posjetite:  www.youronlinechoices.eu koja sadrži dodatne informacije o biheviorističkom oglašavanju (poznato i pod nazivom oglašavanje na temelju interesa) i privatnosti na internetu.  

Promjene naše Politike kolačića

Ova Pravila o kolačićima mogu se ažurirati s vremena na vrijeme.

Ako promijenimo bilo što važno u vezi s ovom Politikom kolačića, obavijestit ćemo vas putem pop-up prozora na web-mjestu u razumnom vremenskom razdoblju prije i nakon promjene. Politiku kolačića možete pregledati posjetom web stranice i klikom na poveznicu „Politika kolačića“.