Skip to main content

Polina Mytko

Polina je najviše ponosna na završeni fakultet i posao u struci te na plesnu karijeru. Rođena je u ruskom St. Petersburgu gdje je naučila prve plesne korake, a od 2012. godine živi u Hrvatskoj, gdje je nastavila s uspješnom plesnom i koreografskom karijerom. Sama izrađuje kostime i rekvizite za svoje plesne nastupe, a članica je plesne grupe koja prati jedan od najvećih svjetskih glazbenih festivala od Splita do Kine i SAD-a.

Smatra da je obijesno ponašanje ljudi prema prirodi i nekontrolirano iskorištavanje prirodnih resursa jedan od najvećih problema današnjice te da bi za očuvanje planete trebali svi krenuti od sebe, biti ekološki osviješteni, kupovati u skladu sa svojim potrebama, reciklirati i poklanjati stvari koje nam više nisu potrebne, te prestati s fast fashion filozofijom i radije kupovati kod lokalnih obrtnika koji će napraviti kvalitetniju odjeću koja će i trajati dulje.

Kao Miss Universe Hrvatske će se zalagati za promociju prirodnih ljepota i povijesno-kulturne baštine Dalmacije kroz stvaranje kratkih videa i slika temeljenima na pričama i legendama ovoga kraja.