Skip to main content

Petra Marić

Petra je osobito ponosna na svoju predanost i ustrajnost kada je u pitanju obrazovanje. Tijekom fakulteta velik dio slobodnog vremena ulaže u dodatnu edukaciju i seminare, tako da već sada, na 3. godini fakulteta ima stečena tri certifikata koji su povezani s njenom strukom: nutricionist, instruktor fitnesa i voditelj nordijskog hodanja. Obrazovanje smatra izuzetno važnim jer „Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet“. U slobodno vrijeme voli biciklirati te vježbati kod kuće vježbe snage i pilates, a budući da je završila srednju umjetničku školu, voli i crtati portrete i slikati akrilnim bojama.

Smatra da su među najvećim problemima u svijetu neprihvaćanje različitosti, manjak tolerancije, što je dijelom i posljedica razvoja medija i društvenih mreža koji su doveli do društva diskriminacije.

Petra je sudjelovala i u raznim humanitarnim akcijama, poput Du Motion, Crveni križ, na međunarodnom festivalu plivanja za osobe s invaliditetom, volontira u Zakladi Zajednički put u Zagrebu kao voditelj Nordijskog hodanja.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se za poboljšanje svijesti i brige o fizičkom i mentalnom zdravlju te za razvoj i unapređenje sportsko-rekreativnih aktivnosti u funkciji unaprjeđenja zdravlja i poboljšanja kvalitete života, jer, smatra kako je zdrav duh u zdravom tijelu najkraći opis sreće.