Skip to main content

Ema Helena Vičar

Ema Helena je već s 14 godina krenula sa snimanjem videa na društvenim mrežama za svoje vršnjake. Iako se susrela s negativnim komentarima, bila je uporna i trudila se biti još bolja, tako da joj i danas djevojke prilaze i zahvaljuju što im je pomogla i pozitivno utjecala na njihovo samopouzdanje. Slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljicama, šetati svoju ljubimicu Bibi, putovanja, upoznavanje novih kultura i kuhanje. Osam godina bavila se plesom i gimnastikom, redovito ide u teretanu i brine o svom zdravlju i izgledu, a uz studij bavi se i event managementom.

Smatra da je najveći problem u svijetu što vrijednosti ljudskog života ovisi o tome u kojem mjestu u svijetu je netko rođen, ima li ili nema situirane roditelje, koje je netko religije ili boje kože, kojeg spola ili dobi. Previše je dječjih života izgubljeno zbog ratova, izbjeglištva ili elementarnih nepogoda, a edukaciju mladih smatra jednim od rješenja za razbijanje predrasuda, poštivanje različitosti i nadu u pošteniji svijet.

Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za povećanje svjesnosti u društvu o mentalnom zdravlju mladih, osobito mladih djevojaka koje pod utjecajem medija imaju pogrešnu sliku o sebi i probleme sa samopouzdanjem. Također se želi zalagati za razbijanje predrasuda prema ženama: žene mogu biti lijepe i u isto vrijeme pametne, ambiciozne, poduzetne i uspješne. Ženu ne treba određivati ni karijera, ni majčinstvo ni izgled.